Reiniging en restauratie

Professioneel uw tapijt laten reinigen of repareren

Diverse tapijten en vloerkleden, waaronder Perzische tapijten, Berber tapijten, Ziegler tapijten en fijngeknoopte exemplaren, vertegenwoordigen een aanzienlijke waarde door hun natuurlijke vezels en kleurstoffen, die elk een specifieke reinigings benadering vereisen.

Evenzo vereisen hoogpolige, wollen tapijten en synthetische vloerkleden een unieke behandeling om schade of kleur uitloop te voorkomen.

Kies voor de expertise van Perzischtapijt.com voor uw tapijtreiniging

Onze gespecialiseerde medewerkers voeren bij ontvangst een grondige analyse uit van uw vloerkleed om de meest geschikte reinigingsproducten en -methoden te bepalen.

Bij ons bent u gegarandeerd van een zorgvuldige en diepgaande reiniging, vrij van risico's op kleur uitloop of beschadigingen.

Bij Perzischtapijt.com zijn wij experts in het zorgvuldig behandelen en reinigen van een breed scala aan kleden, inclusief Perzische, hoogpolige, Pakistaanse, Afghaanse, Chinese, Indische, zijden, antieke en handgeknoopte kleden.

Onze werkwijze bij tapijt reinigen

Ons doel is om het proces zo eenvoudig mogelijk voor u te maken. Hieronder vindt u onze stapsgewijze aanpak.

Offerte opvragen

De weg naar een schoon vloerkleed begint met het aanvragen van een offerte. Hier vindt u onze contactmogelijkheden. 

Ophaalservice

Na uw akkoord met de offerte, plannen we in overleg een ophaalafspraak voor uw vloerkleed. 

Voorinspectie

Een specialist beoordeelt de materialen van uw kleed en identificeert eventuele specifieke aandachtspunten en de benodigde reinigingsmiddelen. Bijvoorbeeld, voor een wollen tapijt gebruiken we een speciale wol reiniger die de wol zijn natuurlijke eigenschappen laat behouden. Ook wordt het kleed getest op kleurechtheid om risico op kleurdoorloop tijdens het reinigen te vermijden.

Kloppen van tapijt

Een essentiële voorbereidende stap is het kloppen van het tapijt in een speciale klopmachine, die los vuil, zand en haren effectief verwijdert. Een grondige voorreiniging door kloppen maakt de daaropvolgende reiniging effectiever, wat thuis reiniging niet mogelijk maakt.

Reiniging tapijt

Elk tapijt vereist een unieke aanpak. Afhankelijk van de voorinspectie reinigen we uw tapijt op de meest grondige en veilige manier. Antieke, wollen of zijden tapijten ondergaan niet dezelfde behandeling als tapijten van synthetische vezels. We beschikken over de juiste apparatuur en materialen om alle soorten vloerkleden optimaal te behandelen.

Extra vlekkenbehandeling tapijt

Hardnekkige vlekken krijgen een speciale behandeling. Hoewel we streven naar een perfect resultaat, kunnen we niet garanderen dat alle vlekken 100% verwijderd worden.

Spoelen

We spoelen het kleed zorgvuldig om alle reinigingsmiddelen te verwijderen, wat belangrijk is om hervervuiling te voorkomen.

Drogen & na-inspectie

Het kleed wordt in een speciale centrifuge geplaatst om 95% van het vocht te verwijderen, waarna het in een droogkamer onder optimale omstandigheden binnen 12 uur droogt. Na het drogen inspecteren we het kleed grondig en behandelen indien nodig vlekken of geuren opnieuw. Deze stap herhalen we tot het beste resultaat is bereikt.

Inpakken & afleveren

Na de finale inspectie rollen we uw kleed op, pakken het zorgvuldig in en plannen een aflevermoment. Bij u thuis brengen we het kleed naar de gewenste ruimte en rollen het voor u uit. Geniet onmiddellijk van uw frisse en schone tapijt. 

Kosten tapijt reinigen

De kosten voor het reinigen van een tapijt kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het tapijt, het type materiaal, de mate van vervuiling, en eventuele speciale behandelingen die nodig zijn voor hardnekkige vlekken of beschadigingen. Hieronder vind je een algemeen overzicht van hoe de prijsbepaling voor tapijtreiniging in zijn werk gaat.

Reparatie, restauratie en onderhoud tapijten

Tevens kunt u uw Perzisch tapijten laten repareren, omranden en festonneren door bekwame reparateurs. U kunt de foto's van uw tapijt (wat er gemaakt moet worden) mailen naar : info@perzischtapijt.com en u krijgt een vrijblijvende offerte van ons. 

 

Tapijt reiniging